Mladi u BiH u posljednje vrijeme snimaju se u bizarnim poduhvatima kako bi dobili lajk više na društvenim mrežama na kojima, što si gluplji, to su popularniji.

Da je ljudska glupost zaista velika, pokazuje idući primjer omladine koji su svojim nerazumnim i suludim ponašanjem rizikovali svoje živote zbog lajka ili pregleda više, piše Crna-Hronika

Društvene mreže sastavni su dio savremenog načina života kod gotovo svih generacija. Postale su toliko dostupne i rasprostranjenje da djeca od najranijeg doba, ukoliko ne koriste, ipak znaju za njih ili su na neki način izloženi njihovom utiacju.

Nažalost, iako je pozitivan aspekt ovih mreža brža komunikacija, sve su češći negativni ekefti naročito na mlade.

Osim što izazivaju depresiju, manjak samopouzdanja, pogrešnu identifikaciju sa lažnim idolima, ove mreže, a naročito popularni “izazovi” postale su izuzetno opasne za tinejdžere čemu svjedočimo kroz svakodnevne objave smrtnih slučaja, te povreda kod mladih.

Portal Crna-Hronika objavila je video mladića iz Rakovice koji su na svom putničkom automobilu marke VW, doslovno provozali prijatelja na krovu vozila.

Da stvar bude tužnija nego što jeste, cijeli performans obavili su na parkingu lokalne džamije u Rakovici.

Izvor: Crna-hronika.info