Predrag Lazić pripadnik MUP-a RS skida uniformu i odlazi u zasluženu penziju. Posao je, kako kaže, obavljao najbolje što je mogao i u svakom momentu bio tu za svoje građane. Radnu karijeru započeo je prije 31 godinu u Policijskoj stanici Prijedor 1.

” Radio sam sve do 1993. godine kada sam premješten u Policijsku stanicu Prijedor 2, gdje sam ostao raditi do danas. 1996. godine postao sam vođa sektora i to sam obavljao sve dok evo nije došlo vrijeme za penziju. Bilo je raznih iskustava, poteškoća, svega, ali sve se prođe i završi. Nositi uniformu ima određenu težinu, ali penzija je zarađena”, navodi Lazić.

I njegov radni kolega Duško Topić koji je radni odnos zasnovao prije 27 godina odlazi u penziju. Kako ističe, svoj posao prepušta mlađim generacijama.

“Bila je to čast raditi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i za građane Republike Srpske. Obavljao sam sve funkcije od policajca, vođe sektora, šefa smjene, i sve drugo. Karijeru završavam na funkciji pomoćnika komandira u Policijskoj stanici Prijedor dva. Težak je ovo posao, stresan, odgovoran i uvijek morate odgovoriti na bilo kakav poziv profesionalno. Nema prostora da se nešto pogrešno uradi”, priča Duško.

Ovi ljudi koji imaju veliko životno i radno iskustvo poručuju mladima da se edukuju i uče od starijih kolega. I, da u svakom momentu budu svjesni da su oni ti koji treba da štite svoju Republiku Srpsku i njene građane.

GRAĐANI MORAJU ZNATI DA IM JE POLICIJA OSLONAC U SVEMU

M Na pomoć Policije Republike Srpske možete računati u bilo koje doba dana i noći. Nadamo se da su građani Republike Srpske svjesni toga” navode Lazić i Topić.

POSAO KOJI NOSI ODREĐENE RIZIKE

” U ovom poslu nema straha. Prioritet je reagovati u što kraćem roku i doći na lice mjesta. Vjerujemo da će mladi koji su tek zasnovali radni odnos biti odgovorni i hrabri. Na čuvanje im ostavljamo ono što nam je naznačajnije “, poručuju ova dva hrabra policajca.

Izvor: kozarski