Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da američki ambasador SAD u BiH Majkl Marfi nije taj koji može da odlučuje o tome šta je Dejtonski sporazum niti da komentariše ustavni položaj Srpske i njene imovine.

Opasan je put kojim ide Marfi i ono što pokušava da nametne, prepotentno se ponašajući u pogledu miješanja u unutrašnje stvari zemlje, a što nema pravo prema konvenciji o diplomatskim odnosima. Ponaša se kao slon u staklenoj bašti, lomeći sve oko sebe – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa liderima političkih partija iz Srpske.

Dodik je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li očekuje reakciju na današnji sastanak s obzirom na to da je Marfi rekao da on /Dodik/ ide opasnim putem, Dodik je rekao da američki diplomata čini sve kako bi destabilizovao Republiku Srpsku, pa i u finansijskom smislu.

On je dodao da se sa Marfijem, prema ranijoj odluci vlasti Srpske, neće sastajati niko od predstavnika Republike Srpske.

Dodik je rekao da je ključno to što je za Srpsku postignuto jedinstvo, iako sa vršiocem dužnosti predsjednika SDS-a Milanom Miličevićem ima različitih stavova.

Autor: RTRS