Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor potvrdio je danas da je grad raspisao javni poziv za izbor izvođača radova na izgradnji objekta predškolske ustanove dječijeg vrtića u naselju Pećani u vrijednosti od 3,2 miliona KM.

” Očekujemo da , dok se završi sva tenderska procedura i odabere najpovoljniji ponuđač, odmah uđemo u radove jer nam je jako bitno vrijeme i da rok od godinu i šest mjeseci koji smo predvidjeli bude i kraći”, izjavio je Javor novinarima.
On je dodao da slijedi još jedna upisna godina i opet lista čekanja tako da je ovaj posao određen kao jedan od prioriteta.
” Ono što se dogovorimo da je prioritet to ćemo raditi i do sada smo jasno pokazali da, sve što smo se dogovorili sa građanima, mi smo to ispoštovali. Meni je žao što tender za vrtić nismo i ranije raspisali jer je došlo do poskupljenja cijene, ali nismo htjeli od toga odustati”, rekao je Javor.
On je pojasnio da su sredstva od 3,2 miliona KM potrebno za izgradnju objekta, a da će poslije biti potrebna sredstva za dalje opremanje i uređenje prostora za smještaj djece.
” Mislim da smo blizu tog rješenja jer smo u međuvremenu obavili razgovor sa srpskim članom Predsjedništva Bih Željkom Cvijanović koja je rekla i obećala da u narednom periodu , kada se završi izgradnja objekta, dostavimo taj projekat za uređenje tako da je izvjesno da ćemo tako obezbijediti sredstva od preko milion KM za te namjene”, rekao je Javor.
On je istakao da je kada je riječ o novom vrtiću u gradu dugo pričalo te da svima koji su bili skeptični i govorili da vrtića neće ni biti poručio da je ono što je ova vlast obećala to i uradila.

Izvor: prijedorgrad