Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru preventivne kampanje “Rastimo sigurno” danas su u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru održali edukativno predavanje za učenike drugih razreda o opasnostima sa kojima se mogu susresti na putu do škole i od škole do kuće, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Kroz ova edukativna predavanja policijski službenici su na prilagodljiv način savjetovali djeci kako da se ponašaju kada se kreću sami bez nadzora roditelja, a sve sa ciljem kako bi izbjegli moguće opasnosti.

Savjetima policijskih službenika učenici su poučeni da ne pričaju sa nepoznatim licima, da ne ulaze u vozila na poziv nepoznatih lica, kao i da svaki pokušaj komunikacije od strane nepoznatih lica prijave nastavnicima ili roditeljima, navodi se u saopštenju.

U slučaju da se nađu u opasnoj situaciji ili da im nestane drug ili drugarica, za pomoć se mogu obratiti policajcu, vatrogascu, poštaru, trgovcu ili drugim osobama u koje imaju povjerenja.

U okviru kampanje koja će trajati do 26. maja policijski službenici PU Prijedor realizovaće edukativna predavanja u svim osnovnim školama na području Policijske uprave, a građanima će biti podijeljeni promotivni leci koji sadrže savjete za odrasle na ovu temu.

Autor: RTRS