epa10681220 Novak Djokovic of Serbia (R) and Carlos Alcaraz of Spain pose prior their Men's semi final match during the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 09 June 2023. EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je pobijedio Karlosa Alkarasa sa 3:1 u setovima (6:3; 5:7; 6:1; 6:1).

uel koji je cijeli teniski svijet s nestrpljenjem očekivao na kraju je ostavio gorak ukus kod miliona gledalaca širom svijeta zbog nesrećne povrede španskog tenisera.

Iako mladi Španac nije prikazao sebe u najboljem izdanju zbog onoga što mu se desilo, junački je ostao do kraja meča na terenu, te pokupio veliko poštovanje svih kolega, ali i obožavalaca “bijelog sporta”.

Nakon meča, na svojoj društvenoj mreži instagram oglasio se i srpski teniser, podijelivši fotografiju svog rivala iz polufinala uz poruku: “Brz oporavak, Karlose! Odlična borba!”.

 

Ni Karlos Alkaras nije ostao nijem. Objavio je fotografije iz Pariza oprostivši se od ovogodišnjeg Rolan Garosa.

– Hvala Parizu na podršci! Čestitke Novaku na pobjedi i srećno u finalu u nedjelju! Vidimo se sljedeće godine! – napisao je španski teniser.

Podsjetimo, Španac je u polufinalu imao jake grčeve u desnoj nozi zbog kojih se u jednom momentu veoma teško kretao po terenu, te bio nemoćan protiv jednog od najboljeg tenisera ikada.

Novak Đoković se u finalu Otvorenog prvenstva Francuske sastaje sa Kasperom Rudom, a duel je zakazan za nedelju na “Šatrijeu”.

Izvor: Srpskainfo