Sokolačko Udruženje proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda “Blago Romanije” uplatilo je 2.490 KM prijedorskom poljoprivredniku Rajku Zoriću kome je od strujnog udara stradalo sedam krava, rekao je predsjednik udruženja Saša Kapović.

Kapović je izrazio zahvalnost sokolačkim mljekarima koji su podržali apel Udruženja, te za dva-tri dana prikupili sredstva za pomoć gazdinstvu na kome šest članova u Resavcima živi od proizvodnje mlijeka.

On je u ime udruženja poželio porodici Zorić da se brzo vrati proizvodnji mlijeka, da što prije ostvari dobit u saradnji sa mljekarom i da uz pomoć dobrih ljudi sačuva telad koja su uginućem krava ostala bez hrane.

Na imanju Rajka Zorića u Rasavcima kod Prijedora 3. juna je od posljedica strujnog udara stradalo sedam muznih grla, od ukupno osam koje je imao na svom gazdinstvu.

Kako je bila ugrožena egzistencija ove porodice, Udruženje poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske uputilo je apel za pomoć koji su podržali članovi sokolačkog Udruženja.

Udruženje proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda “Blago Romanije” osnovano je u februaru 2022. godine i okuplja više od 190 proizvođača sa područja opštine Sokolac.

Autor: SRNA/Srpskainfo