Vremenski uslovi posljednjih desetak dana pogodovali su da se nesmetano odvijaju radovi na asfaltiranju putnih pravaca na području grada. Asfaltirano je još šest putnih pravaca u mjesnim zajednicama Donja Puharska , Čirkin Polje, Gornji Petrov Gaj i Volar u dužini od oko 3600 metara.
Kako je ranije navedeno, riječ je o putnim pravcima koje su kandidovali mještani tih naselja , kao i da su novi metri i kilometri asfalta stigli i do najudaljenijih naseljenih mjesta i tamo gdje asfalt nije bilo decenijama, a gdje ima stanovnika , pogotovo mladih koji u njima žele da nastave svoj život.

Inače, radi se o radovima u okviru drugog pojedinačnog ugovora koji je potpisan sa preduzećem ” Prijedorputevi” u vrijednosti oko 2.060.000 KM. Ovim ugovorom je obuhvaćeno 14 kilometara u preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.U ranijem periodu završeno je asfaltiranje po prvom pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7500 metara.
Slijedi potpisivanje trećeg pojedinačnog ugovora čime će biti realizovana sredstva koje je Gradu Prijedoru donirala Vlada Republike Srpske za asfaltiranje puteva i ulica u ukupnom iznosu od 4.843.000,00 KM.