Aero -klub Prijedor će narednog vikenda biti domaćin 7. Istočno-evropskog padobranskog ciljaškog kupa /EEAC/ i 27. padobranskog takmičenja ” Prijedor open” na kojem se očekuje učešće oko 60 takmičara . odnosno 14 kompletnih ekipa iz više evropskih zemalja i jednog takmičara iz Kanade.

Predsjednik Upravnog odbora Aero- kluba Prijedor Siniša Vujaković rekao je da je ovo najjače i najmasovnije padobransko takmičenje na Balkanu.
” Na prostoru bivše Jugoslavije postoje samo dva takmičenja jača od našeg , a to su dva svjetska kupa na aerodromima Lesce kod Bleda i Grobnik u Rijeci. Ovo je takmičenje svjetskog ranga jer smo od Svjetske vazduhoplovne federacije /FAI/ dobili zvaničnu kategoriju dva i nalazimo se odmah iza kategorije gdje spadaju svjetska i evropska odnosno prvenstva kontinenata “, izjavio je Vujaković na današnjoj pres konferenciji.
Direktor 27. Otvorenog prvenstva Prijedora Zoran Sredić pojasnio je da u dijelu takmičenja Istočno- evropskog padobranskog ciljaškog kupa učestvuju padobranci iz Mađarske, Poljske, Rumunije, Bugarske, Moldavije i BiH.
” Ekipa Prijedora predstavlja BiH na ovom takmičenju. Ciljaško takmičenje je sedmo po redu i za ovo takmičenje će biti proglašen ekipni pobjednik, pojedinačni senior, žene i junior, a u okviru “Prijedor opena” učestvuju svi skakači koji dođu i oni se takmiče u generalnoj konkurenciji. Imaćemo ekipno i pojedinačno takmičenje seniora, potom kategoriju žena , juniora i veterana “, rekao je Sredić.
Takmičarski skokovi na Aerodromu ” Urije ” počinju u subotu 15. jula u 8,00 časova i trajaće do 20.30 časova , a polufinalni i finalni skokovi će biti održani u nedjelju, 16.jula . Ceremonija otvaranja predviđena u subotu od 12,00 časova, a proglašenja pobjednika u nedjelju u 16,00 časova.
Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor, a medijski pokrovitelj Informaciono-poslovni centar “Kozarski vjesnik” i Radio televizija Republike Srpske.

Izvor. prijedorgrad