Aero-klub “Prijedor” ostvario je sportski rezultat i obezbijedio učešća na sportskim događajima koji će ući u anale padobranskog sporta ovog kluba i u istoriju sporta grada Prijedora, Republike Srpske i BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije ovog kluba.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Siniša Vujaković naveo je da se padobranska ekipa plasirala u premijerno finale reformisanog Svjetskog kupa, koje će se održati polovinom idućeg mjeseca u Dubaiju i po prvi put će biti organizovano van Evrope.
“Mi smo od menadžmenta Svjetskog kupa i Švajcarske dobili zvaničnu potvrdu da smo se kvalifikovali za Svjetski kup. Ja s ponosom saopštavam da je ekipa Prijedora na tom premijernom finalu prvi put ove godine, znači ulazi u istoriju tog takmičenja. To je istorijski trenutak za ovaj klub. Sad se radi na tome da nađemo novac. U pitanju je iznos reda veličine nekih deset hiljada maraka”, rekao je Vujaković.
Govoreći o pojedinačnim rezultatima, on je ocijenio da je najuspješniji ove godine bio Draško Lajić, da će on biti kandidat ovog kluba za izbor sportiste godine grada Prijedora i da je on još jedan reprezentativac, treći u istoriji kluba, koji na Evropskom prvenstvu ovog mjeseca u Italiji nastupao za padobransku selekciju Srbije.
“Na istom takmičenju naš član Samir Handanagić uspješno je položio ispit i obavio stažiranje za FAI padobranskog sudiju, u svijetu najviše sudijsko zvanje u ovom sportu. Ušao je u istoriju kao prvi i jedini s tom licencom u Republici Srpskoj i BiH”, dodao je Vujaković.

Izvor: prijedorgrad