Mađar Ištvan Aštaloš i ekipa ” Krakov Vavel” iz Poljske dvostruki su pobjednici dvodnevnog takmičenja padobranaca koje je večeras završeno u Prijedoru.

Aštaloš, kao član ekipe ” Szolnok” , osvojio je prvo mjesto na 7. Istočno-evropskom padobranskom ciljaškom kupu gdje je sa 12 negativnih poena bio bolji od Nedeljka Brdara iz ekipe ” Brdar i plaćenici” iz Srbije i Kamila Vojčaka iz ekipe ” Krakov Vavel”.
” Imam više od 10.000 skokova, dvostruki sam pobjednik olimpijskih vazduhoplovnih igara i svejtski šampion, padobranstvo je meni bio profesionalni poziv u vojnoj ekipi Mađarske , a sada se ovim bavim iz hobija, rekreativno. Ovdje nisam prvi put i drugi put kako pobjeđujem”, rekao je Aštaloš novinarima.
Inače, Aštaloš je pobjednik u pojedinačnom konkurenciji i na 27. padobranskom takmičenju ” Prijedor open 2023″ gdje je sa 12 negativnih poena bio bolji od Poljaka Kamila Vojčaka i klupskog kolege Nandora Tota.
Najbolje plasirana žena je bila Radmila Durić iz ekipe ” Nebeske vidre 1″ iz Srbije koja je sa 26 negativnih poena bila bolja od Ine Gitel iz ekipe ” Aero Centar Panorama Bihać” i Poljakinje Eve Vesolovske iz ekipe ” Krakov Vavel”.
Ekipa ” Krakov Vavel” iz Poljske u ekipnoj konkurenciji sa 119 negativnih poena bila je bolja od ekipa ” Nebeske vidre 1″ iz Srbije i domaćina, ekipe ” Prijedor” na 7. Istočno-evropskom padobranskom ciljaškom kupu odnosno od ekipa ” Prijedor” i ” Szolnok” iz Mađarske na 27. padobranskom takmičenju ” Prijedor open” .
Član prijedorske ekipe i predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba ” Prijedor Siniša Vujaković izjavio je da, kao prošlogodišnji pojednici, nisu zadovoljni trećim mjestom na Istočnoevropskom ciljaškom takmičenju , ali da su tome doprinijeli i veoma teški vremenski uslovi.
” Stoga slobodno mogu da kažem da mi nismo izgubili prvo nego osvojili treće mjesto. Odradili smo kompletan program svih osam skokova i vjerujem da smo uspjeli u namjeri da ovo bude ne samo jedna od 6 istočnoevropskih kupova nego jedan od najboljih “, rekao je Vujaković.

Direktor ” Prijedor open 2023″ Zoran Sredić izjavio je da je utisak kod svih učesnika takmičenja pozitivan.
” Vrhunski su sportisti bili ovaj vikend ovdje u Prijedoru, uradili najbolje što mogu i znaju. Pobijedio je najbolji, a gledajući kroz organizatorsku priču nama je najbitnije da sve prođe bezbjednosno dobro i da to bude na zavidnom nivou , da su svi zadovoljni. A padobranci su zadovoljni, sudije su zadovoljne”, rekao je Sredić.
Pokrovitelji takmičenja koji je tokom ovog vikenda okuipio 61 padobranca iz 12 zemalja su bili Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grad Prijedor.

Izvor: prijedorgrad