Put u selu Bistrica kod Prijedora je javno dobro, u državnom vlasništvu i ne postoje pravne prepreke koje bi onemogućile neometan saobraćaj na ovoj dionici, utvrdili su republički saobraćajni inspektori.

Nadležnim institucijama naređeno je da u roku od 10 dana, a u skladu sa odlukom omogući bezbjedno i neometano odvijanje saobraćaja u spornoj dionici puta u Bistrici.

Inspektori su do ovog zaključka došli nakon izlaska na teren i sprvođenja inspekcijske kontrole, a na osnovu zahtjeva preduzeća „Drvo-Export“ iz Teslića.

Napominjemo, put je nedavno blokiralo nekoliko pojedinaca sa nevladinom organizacijom, pod izgovorom da je put u privatnom vlasništvu, a čime se bilo onemogućeno kretanje tim putem radnika i mašina ovog preduzeća.

Iz preduzeća „Drvo-Export“ tada su poručili da je nekoliko pojedinaca, koji su tražili da se donacija za selo, umjesto selu, uplati na njihove lične račune u bankama, zloupotrebili i nagovorili Kostu Ivića, kao bivšeg policajca, da blokira put, aludirajući na to da policija neće reagovati ako put blokira njihov bivši radni kolega.

Podsjećamo, Ministarstvo energetike i rudarstva dostavilo je Vladi Republike Srpske pozitivno mišljenje u vezi za dodjelom koncesija preduzeću „Drvo-Export“ iz Teslića za eksploataciju uglja, lignita na lokalitetu „Bistrica“, kod Prijedora.

Ministarstvo energetike i rudarstva je navelo da ne postoje smetnje za pokretanje postupka dodjele koncesije nakon pozitivnom mišljenja Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, JU VODE SRPSКE Bijeljina, Pravobranilaštva Republike Srpske i Grada Prijedora.

Izvor: ATV