Valentina Vujičić i Slađana Todić, studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile izložene medijskoj hajci od strane svojih kolega, ali i građana Sarajeva i Federacije BiH, školovanje će nastaviti u Beogradu, rečeno je na konferenciji za novinare koja je održana u Istočnom Sarajevu.

Generalni direktor “Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

– Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbijeđen smještaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troskova studija snositi preduzeće Sarajevo- gas – rekao je Elek.

Slađana i Valentina nisu željele da osvrću na događaje koji su se desili proteklih dana, ali su istakle da je posle svega jasno da nastavak školovanja u Sarajevu nije moguć.

Konferencija za novinare studentkinja izloženih medijskoj hajci

Konferencija za novinare studentkinja izloženih medijskoj hajci

Zahvalile su se na podršci direktoru agencije BIA Aleksandru Vulinu, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, građanima Bijeljine, Istočnog Sarajeva, ali i cijele Republike Srpske.

Autor: RTRS