Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović “krenuo u razvaljivanje Oružanih snaga BiH” i još jednom dokazao da je najveći rušitelj BiH.

Nešić je istakao da je blokiranje usvajanja Plana strukture generalskog kora ništa drugo do želje da Bećirović svoj rejting ojača sejanjem mržnje prema Srbima, saopšteno je iz DNS-a.

– Valjda uvjeren u svoje sramotne riječi koje je izgovorio u Potočarima da su “Srbi najveće zlo, a Srbija centar tog zla”, Bećirović je došao u akutnu fazu da ne vjeruje ni svom partijskom kolegi Zukanu Helezu koji je predlagač Plana strukture generalskog kora u Oružanim snagama BiH – naveo je Nešić, koji je i Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara.

On je dodao da će to potpuno odsustvo odgovornosti možda ojačati Bećirovićev rejting ali će dodatno oslabiti BiH.

– Јedno je sigurno – Republiku Srpsku neće ugroziti kao što nisu decenije mržnje koje dolaze iz Sarajeva – istakao je Nešić.

Lider DNS-a dodaje da Bećirović treba da objasni onima koji su ga birali zašto to radi i zašto krši Zakon o odbrani.

– Želim da vjerujem da je bošnjački narod prozreo njegovo ponašanje, populizam i šovinizam koji unose sjeme razdora i tjeraju ljude iz zemlje. Bećirović je navikao da dvije decenije lagodno živi na budžetskim jaslama od isprazne retorike. Ali, ovaj narod zaslužuje daleko više – zaslužuje političare koji rade i ispunjavaju svoje zakonske obaveze – naveo je Nešić.

On ističe da Bošnjaci zaslužuju lidere koji će graditi prijateljstva i dovoditi investitore, a ne one koji ih svađaju i sa komšijama i sa svijetom i tjeraju svakog ko bi ovdje uložio svoj novac.

Autor: RTRS