U Prijedoru je, u okviru Udruženja građana “DON”, otvoren Centar za edukaciju i savjetovanje potrošača i jedini je takav u BiH. Cilj je da se potrošači na jednom mjestu informišu o svojim pravima, ali i da se doprinese njihovom boljem ekonomskom položaju. Zaposleni u Centru svakodnevno će raditi sa potrošačima i apeluju na sve one koji imaju problem u ostvarivanju svojih prava, da im se obate i potraže pomoć.

“Najosjetljivija populacija su penzioneri, a mi smo zemlja koja je na rubu siromaštva, tako da ovakvi centri imaju svoju pravu namjenu da pomognu građanima. Prilika je da se na ovakav način pomogne građanima i da zaštitimo njihova potrošačka prava. Centar će svakodnevno raditi za sve građane. Obići ćemo mjesne zajednice na području grada Prijedora, gdje ćemo probati doći do one populacije, koja nije na društvenim mrežama”, rekla je Murisa Marić, izvršni direktor Udruženja građana “DON”.

Centra je dio projekta “Svi mi smo potrošači”, koji se sprovodi u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, a finansira Evropska unija i Grad Prijedor.

“Jako je bitno za građane da imaju jedno mjesto, gdje se mogu obratiti za sve svoje probleme i da mogu doći da potraže određeni savjet i mišljenje. Bitna je uloga udruženja koja su na strani potrošača”, istakla je Olivera Brdar Mirković, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku Grada Prijedora.

U Centru će svakog drugog petka biti organizovan dan otvorenih vrata, u periodu od 10.00 do 14.00 časova.

Izvor: kozarski