Ispred Galerije “Sreten Stojanovi” izloženi su radovi nastali na ŠA likovnoj koloniji. Kolonija je okupila 12 akademskih slikara i dva studenta Likovne akademije. Među njima je bila i Sanja Umičević. U radu je, kaže, koristila nekoliko tehnika.

“Na mojoj slici se vidi geometrijska apstrakcija. jednim dijelom se nazire jedno krilo, koji me na neki način podsjeća na Mikšu. On živi u nama”, poručila je ona.

Izložba obuhvata 12 slika i dva portreta, koje će se biti poklonjene ŠA fondaciji i Gradskoj upravi. U Udruženju likovnih umjetnika, koje je i organizator kolonije vjeruje da će na ovaj način doprinijeti razvoju urbane scene.

“Mi smo pokušali da se prisjetimo kakav je to Mikša bio umjetnik i stvaralac, a isto tako da pokažemo mladim ljudima naše viđenje njegoovg stvaranja i da se prisjetimo šta je on i koliko dao za naš grad”, istakla je Milica Tošić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika.

Tokom trajanja kolonije ostvarena je interakcija sa prolaznicima, koji su pokazali veliko interesovanje za ovaj događaj.

“Tu su desetine, čak i stotine ljudi koji su ulazili i izlazili. To znači da nam je misija uspjela i pokazali smo da se u sardanji nekoliko udruženja i institucija može postići dobar rezultat”, rekao je Boris Eremić, vršilac dužnosti direktora Galerije “Sreten Stojanović”.

Izvor: kozarski