Korisnici Dnevnog centra “Neven”, koji okuplja djecu i odrasle sa poteškoćama u razvoju, danas su na Malom gradskom trgu u Prijedoru slikali u okviru  likovne radionice “Svijet u boji.” Predstavljena je i izložba likovnih radova nastalih u protekle četiri godine. Jedna od učesnica, Sadmira Musić, kaže da uživa u slikanju i druđenju. Ističe da je talenat za slikanje naslijedila od majke. Danas su izloženi i radovi nastali u prethodne četiri  godine, kroz četiri projekta, a u pitanju su individualni i kolektivni radovi korisnika Dnevnog centra “Neven”. Prijedorčani, večeras do 21 čas, mogu pogledati izložbu i vidjeti sve njihove potencijale.

Nenad Dobrijević , socijalni radnik iz “Nevena” napominje da kroz radove korisnika Prijedorčani mogu vidjeti koliko su oni maštoviti i kreativni.

“Oni zaista uživaju u ovim likovnim radionicama i ovo je prilika da svi vide njihovu maštovitost kroz radove na slikarskim platnima. Siguran sam da će posjetioci uživati kada vide šta su sve stvorile vrijedne ruke naših korisnika Dnevnog centra”, kaže Dobrijević.

Izloženi su radovi nastali u četiri projekta: “Prošetaj sa mnom kroz grad”, “Terapijsko slikanje”, “Svijet kako ga vidim” i “Svijet u boji.” Izložba je prodajnog karaktera, a sva sredstva su namijenjena za rad Udruženja “Neven.” Vesna Berić, predsjednik ovog udruženja pozvala je sve sugrađane da ih obiđu na Malom gradskom trgu.

“Posjetioci za sliku mogu dati prilog, a time će na direktan način i pomoći radu našeg Udruženja”, poručila je Berićeva.

Izložba je otvorena do 21.00 čas, a pokrovitelj svih dosadašnjih radionica je Grad Prijedor.

Izvor: kozarski