“Svijet u boji”, naziv je izložbe likovnih radova korisnika Dnevnog centra “Neven”, koja je večeras otvorena u prostorijama ovog udruženja. Na izložbi su predstavljene slike, crteži i skulpture.

U proteklih šest mjeseci realizovane su 22 likovne radionice, a osim u prostorijama udruženja, korisnici su imali priliku da stvaraju radove i na otvorenom, na Malom gradskom trgu i u Nacionalnom parku “Kozara”, rekla je Marija Dobrijević, akademski slikar i voditelj radionica.

“Bio je zastupljen individualni i grupni rad. Korisnici su na radionicama imali priliku da crtaju i slikaju. Ove godine smo uveli i modelovanje sa glinom. Tako da smo izložili i skulpture koje su nastale tokom rada na ovim radionicama”, dodala je ona.

Cilj izložbe je motivacija ovih mladih ljudi, te predstavljanje njihovih sposobnosti i vještina široj javnosti i uključivanje u lokalnu zajednicu, rekla je Vesna Berić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven”.

“Riječ je o četvrtoj izložbi likovnih radova korisnika Dnevnog centra “Neven”, projekat finansiran od UNDP-a i Grada Prijedora. Ovaj projekat za korisnike znači mnogo, kao i za nas u udruženju”, dodala je ona.

Izložbu je posjetio Aleksandar Milješić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije, koji je istakao da lokalna zajednica mora da bude ponosna na ove mlade ljude, kojima treba pružiti podršku.

“Da budu što više uključeni u društvo. Da im pružimo priliku da iskažu svoja osjećanja. Grad Prijedor će i ubuduće pružati podršku ovom udruženju”, rekao je Milješić.

Udruženje “Neven” broji oko 400 korisnika.

Izvor: kozarski