“Prijedorsko ljeto 2023” pozdravili smo koncertom Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, pod nazivom “Dobra vam noć”. U Ljetnoj bašti okupili su se Prijedorčani i uživali u raznim muzičkim numerama kojim su se predstavili članovi ovog udruženja i njihovi prijatelji.

“Udruženje za očuvanje tradicije svake godine da svoj doprinos u organizaciji “Prijedorskog ljeta”, kao i svih drugih manifestacija koje se održavaju u ovom gradu. Na početku ove manifestacije naš Ženski kamerni hor “A Vista” održao je koncert, a na kraju smo se okupili mi sa našim prijateljima da sugrađanima priredimo veče muzike”, istakao je direktor Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor Željko Šormaz.

Vršilac dužnosti načelnika za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić zahvalio se svima koji su bili dio ove priče.

“Želim da se zahvalim svim učesnicima, udruženjima, kulturnim radnicima, sportskim klubovima kao i posjetiocima manifestacija koje su održane u okviru “Prijedorskog ljeta”.  Pozivam ih da i naredne godine budu dio ove manifestacije, daćemo priliku svima koji žele da predstave svoj rad”, istakao je Milješić.

U okviru “Prijedorskog ljeta” održani su koncerti, sportska takmičenja, nastupi kulturno-umjetničkih društava i drugo. Tako se u njegovom kalendaru našla 51 manifestacija.  Programski sadržaji osim u gradu, organizovani su i u Omarskoj, Brezičanima, Busnovima i Donjoj Ljubiji.

Izvor: kozarski