Rudar-Prijedor je ostvario dvije pobjede u prva dva kola, a u 3. kolu Mtel Prve lige RS ide na megdan FK Romanija.
Meč se igra u subotu 26. avgusta, na terenu Sportsko-rekreativnog centra Vlajko Petrović na Palama, od 17.00 časova.

Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Bojan Krulj očekuje dobar rezultat na predstojećoj utakmici: “Očekuje nas gostovanje na Palama. Preksutrašnji meč će ekipi Romanije biti prvi u sezoni pred domaćim navijačima, što će im sigurno biti veliki motiv da se pokažu u što boljem svijetlu. Mi smo u prva dva kola ostvarili maksimalan učinak i očekujem da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima. Ekipa je onoliko dobra koliko može da drži kontinuitet dobrih igara, i mi gradimo karakter da baš takvi budemo iz utakmice u utakmicu.”

Krulj i ovo kolo neće moći da računa na povrijeđene Edina Kesića i Filipa Mikića.

Nikola Komazec, iskusni novajlija u redovima žuto-plavih, takođe najavljuje pohod na nova 3 boda: “Ne znamo šta nas tačno očekuje protiv novog prvoligaša, ali je sigurno da nas očekuje teška utakmica. Imamo dobru ekipu koja je jedan od kandidata za ulazak u Premijer ligu BIH, i sigurno je da na Palama idemo na osvajanje sva 3 boda.
Od mog dolaska u ekipu, i prvih dana na pripremama na Zlatiboru, atmosfera u timu je odlična. Vrijedno radimo i treniramo. Imamo jaku ekipu sa mnogo mladih momaka i nas “par” iskusnijih. I naravno, nakon dvije pobjede na startu prvenstva, atmosfera koja vlada ne može da bude bolja.”