Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Radovan Kovačević rekao je danas da je presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Kovačević” u potpunoj suprotnosti sa Ustavom i da neće moći biti sprovedena u BiH.

– To je nešto što nikada neće dobiti bilo kakvu podršku iz Republike Srpske, ali ukoliko pogledate da je onaj koji je bio u procesu Slaven Kovačević, koji je savjetnik tzv. hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, da se on u ovoj tužbi izjasnio kao “Bosanac i Hercegovac” na jedno mjestu, a na drugom da on kao Srbin ne može da se kandiduje u FBiH, a znamo da je prije par godina bio poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo kao Hrvat, onda vam je potpuni jasno o kakvoj se ujdurmi, zavjeri, političkom puču i udaru zapravo radi – rekao je Kovačević.

Kovačević je poručio da ukoliko žele da se ova zemlja umjesto BiH zove “Komšić i Komšić”, onda je to jasna politička ideologija koja nikada neće dobiti podršku Republike Srpske, srpskog naroda, kao ni Hrvata u BiH.

– Očigledno često zaboravljaju najznačajniju činjenicu – Ustav garantuje individualna i građanska prava svakom pojedincu u BiH, ali isto tako garantuje i zaštitu kolektivnih prava ravnopravnih konstitutivnih naroda i entiteta – rekao je on.

Kovačević je naglasio da je to Ustav koji je obezbijedio mir i da pokušaji rušenja nemaju podršku Republike Srpske.

– Rušeći taj Ustav narušaju mir. Ukoliko neko to želi, onda u nama iz Srpske sigurno neće naći partnera – poručio je Kovačević.

Autor: RTRS