Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo odbilo je našu žalbu na njihovo rješenje o zabrani održavanja mirnih protesta “Srpska pred sudom” u Sarajevu, izjavio je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Radanović je istakao da je MUP Kantona Sarajevo žalbu odbacio kao neosnovanu.

– Naveli su da i dalje postoji opasnost za ljude i imovinu – rekao je Radanović.

Radanović je pozvao građane da dođu danas na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili svoju odlučnost u ovim teškim okolnostima za Srpsku zbog nepravednih i protivpravnih optužnica protiv rukovodilaca institucija Srpske”.

– Pozivam građane da dođu, da mirno i demokratski pokažemo svoju volju i odlučnost da se borimo za institucije Srpske koje su oslonac svim Srbima, ne samo iz FBiH nego i u Hrvatskoj. Srpska je oslonac Srbima preko Drine i jedini nosač srpskog identiteta – poručio je Radanović.

Radanović je dodao da je FBiH nekorektna prema Srbima.

– Želimo da pošaljemo poruku da smo spremni da branimo svoja prava, ali istovremeno želimo reći i da smo za mir. Nismo mi ni protiv jednog naroda, ali smo najviše za svoj narod, da branimo svoja prava i institucije Srpske – naglasio je Radanović.

Radanović je istakao da će okupljanja biti obezbijeđena u skladu sa zakonima.

– Smatram da će doći dosta ljudi, sigurno ne manje od 8.000 koliko je trebalo da dođe u federalno Sarajevo – naveo je Radanović.

Podsjetimo, nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta “Srpska pred sudom” u Sarajevu, Odbor za zaštitu Srba u FBiH pozvao je građane da danas, od 18.00 časova, dođu na četiri lokacije međuentitetske linije kako bi izrazili nezadovoljstvo bh. pravosuđem.

Autor: RTRS