Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH najoštrije je osudio ponašanje poslanika PDP-a Draška Stanivukovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske i njegove napade na ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača.

Za Srbe u FBiH Lukač je pojam Srbina koji je odbranio svoj narod i spasio ga od genocida kao 1941. godine – rekao je Srni predsjednik Odbora Đorđe Radanović.

Prema njegovim riječima, Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH na večerašnjoj sjednici u Bijeljini ocijenio je da bilo koja institucija u BiH i Republici Srpskoj ne može dozvoliti sebi ponašanje koje je juče manifestovao Stanivuković u Narodnoj skupštini.

Radanović je rekao da Stanivuković nema pravo da se tako ponaša prema Lukaču koji je imao manje godina od njega kada je u ratu tri puta ranjen.

– Lukač je za Srbe u FBiH sinonim za spasitelja i hrabrost, koju je iskazao na ratištima u Krajini, kao i sarajevskom ratištu – istakao je Radanović.

On je ocijenio da je Stanivuković svojim ponašanjem na jučerašnjem zasjedanju Narodne skupštine srozao sebe kao narodnog poslanika, a pokušao je i da sroza Skupštinu.

– Narodna skupština Republike Srpske treba da usvoji akte koji će omogućiti njeno normalno funkcionisanje – zaključio je Radanović.

SRNA/RTRS