Na području Policijske uprave Prijedor protekli mjesec je održano povoljno stanje bezbjednosti, a ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 92,8%.

To je na konferenciji za medije rekao načelnik PU Prijedor Dragan Milojica, dodajući da je uspješno završen period turističke sezone, te da su svi javni skupovi, uključujući i obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji ”Oluja”, protekli uredno bez incidenata.

”U avgustu je evidentirano 69 krivičnih djela, što je za pet krivičnih djela ili 6,8% manje u odnosu na isti period prošle godine. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 15 krivičnih djela ili 21,7% od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvjetljenost iznosi 92,8%, dok rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 66,7%”, rekao je Milojica.

Naglasio je da u avgustu nije bilo težih krivičnih djela koja bi izavala veću pažnju javnosti ili uznemirenost građana.

”Prijavljena je krađa vozila u Novom Gradu, vrijednog oko 17.500,00 KM, koje je brzom intervencijom policijskih službenika pronađeno i vraćeno vlasniku, a izvršilac lišen slobode. Pijavljena je i krađa jednog vozila u Prijedoru, koje je takođe pronađeno”, istakao je Milojica.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da je u avgustu mjesecu evidentirano pet krivičnih djela privrednog kriminaliteta i sva krivična djela su koruptivnog karaktera. Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je 5 krivičnih djela i 13 prekršaja, a oduzeta je i određena količina opojne droge kokain, marihuana i spid.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je evidentiran 51 prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, što je za 17,7% manje u odnosu na uporedni period.

”Zabilježeno su 104 saobraćajne nezgode, od čega jedna sa smrtnom posljedicom. Iz saobraćaja je isključeno 257 vozača, od kojih 228 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola”, rekao je Jež, koji je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju pravila i propise.

Izvor: ATV