Delegacija grada Prijedora boravila je u Velenju gdje je prisustvovala svečanostima kojima je ova slovenačka opština obilježila svoj praznik, Dan opštine.

Naša delegacija je bila među osam prijateljskih i partnerskih gradova koji su bili dio programa obilježavanja ovog praznika.
Oni su učestvovali na centralnoj opštinskoj svečanosti, kao i na međunarodnoj razvojnoj konferenciji ” Zdravo, budućnost” , u okviru koje su razmatrani različiti aspekti restrukturiranja i razvoja regiona uglja u Evropi.

Župan Velenja Peter Dermol organizovao je prijem za predstavnike partnerskih i prijateljskih gradova i zahvalio im se na poseti , a posebno na pomoći koju su pružili tokom nedavnih vremenskih nepogoda. Takođe , predstavio je izazove sa kojima se suočava Velenje u kontekstu restrukturiranja kao i investicione planove za budućnost.
Gosti iz Kikinde, Lukavca, Novog Travnika, Pljevalja, Prijedora, Valjeva, Vranja i Vrnjačke Banje obišli su Muzej ugljarstva Slovenije, Vistu i Velenjsku plažu, koja je prošle godine peti put zaredom proglašena za najbolje prirodno kupalište, najposjećenije je turističko mesto u opštini i predstavlja jedan od najpominjanijih razvojnih potencijala regiona uglja u tranziciji.
Članovi delegacije grada Prijedora bili su zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević, predsjednik Skupštine grada Igor Kneginjić i načelnik Odjeljenja za finansije Maja Kunić.