U akciji MUP-a Republike Srpske u Zvorniku uhapšena je službenica Policijske stanici Osmaci Gordana Stojanović, zaposlenik u opštini Osmaci Slavko Simić, te Milan Marković iz Šekovića.

Kako je potvrđeno za ATV njih troje se dovode u vezu sa zloupotrebama prilikom izdavanja vozačkih dozvola za više osoba na području opštine Osmaci.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da je trojka uhapšena zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje mita, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

”U toku su pretresi na više lokacija na području Zvornika, a slobode su lišeni G.S., S.S. i M.M.. Navedena lica su u periodu od 2019. godine do danas na osnovu falsifikovane dokumentacije izdavala vozačke dozvole licima na području opštine Osmaci”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da će nakon kriminalističke obrade osumnjičeni biti predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

”S obzirom na to da je G.S. državni službenik PU Zvornik, ona će biti suspendovana i protiv nje biti podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka”, navode u MUP-u Srpske.

Kako saznaje ATV Stojanovićeva je radila na upravno-pravnim poslovima u PS Osmaci.

Podsjetimo, Republičko javno tužilaštvo nedavno je pokrenulo obimnu istragu u vezi sa zloupotrebama prilikom polaganja vozačkih ispita i izdavanja vozačkih dozvola. U saradnji sa SIPA sprovedena je akcija ”Alter ego” u kojoj je uhapšeno i pritvoreno sedam osoba.

Pritvoreni su vlasnik auto škole ”Dado” Dalibor Krunić, rukovodilac Odsjeka za lična dokumenta u PU Zvornik Milijana Pepić, Dragan Stjepanović, Branislav Pisić, saobraćajni inspektoru u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove Ivan Lukić iz Zvornika, odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini opštine Srebrenica Miroslav Grujičić, te vlasnik auto škole “Omega” Mirko Stojanović i dugogodišnji odbornik PDP-a u Bratuncu.

Grupi se na teret stavlja da počinili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnog djela u vezi sa falsifikovanjem isprave, izdavanjem i upotrebom neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanjem mita, primanjem mita, zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja i trgovina uticajem.

“Svi su osumnjičeni da su u periodu od novembra 2021.godine do juna 2023. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa na području Zvornika, Osmaka, Bratunca, Vlasenice kao i susjednih mjesta na teritoriji Tuzlanskog kantona učestvovali u izvršenju više krivičnih djela tako što su sačinjavali lažne javne isprave potrebne za sticanje prava na polaganje vozačkog ispita i izdavanje vozačke dozvole i kao takve stavljali u opticaj i zato primali novac od kandidata koji su polagali vozački ispit”, saopštilo je ranije RJT.

Izvor: ATV