Delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević pozvao je narodne poslanike u NSRS da danas budu jedinstveni i da pokažu da je Srpska složna kada je u pitanju zaštita interesa Republike Srpske.

– Svi oni koju budu podržali zaštitu vitalnog intetresa Srpske, koji je uložila srpski član Predsjedništva Željka  Cvijanović, staće na stranu Republike Srpske. A svi oni koji budu protiv, staće direktno na stranu onih, koji žele nestanak Srpske – naveo je Kovačević.

Rekao je da imamo situaciju gdje su dva člana Predsjedništva glasali na način da su rekli da Srpska ruši ustavni poredak, da Srpska napada Ustav BiH i Dejtonski sporazum.

– Činjenica jeste da sve što Srpska radi, jeste odbrana Ustava, ustavnog poretka i Dejtonskog sporazuma – jasan je Kovaečević.

Poručio je da Srpska mora biti jedinstvena.

– Iz tog razloga, ono što ostaje nepromijenjeno, jeste da su ovakve sjednice takve da ne smijemo da se dijelimo. Moramo biti jedinstveni. Na njima glasamo da li smo Republika Srpska ili nismo. Na svakoj drugoj temi imamo pravo na različite pristupe i različita mišljenja – istakao je Kovačević.

Naveo je da se danas borimo da li će biti Republike Srpske ili neće.

– Vjerujem da će svi glasati za Srpsku, da Srpske bude – zaključio je Kovačević.

Autor: RTRS