Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Vule Trivunović naglasio je za “Glas Srpske” da je sedam bodova manje u odnosu na Radnik ogroman zaostatak, ali da će na proljeće zajedno s ekipom učiniti sve da se taj minus nadoknadi.

Poslije 17 odigranih kola Prijedorčani se nalaze na trećoj poziciji s 32 boda sedam manje u odnosu na Bijeljince i četiri u odnosu na drugoplasirane Laktaše.

– Uprava kluba pred početak sezone je istakla da je prioritet osvajanje prvog mjesta i povratak u Premijer ligu. Iako zaostajemo za vodećim dvojcem borićemo se do kraja – naglasio je Trivunović.

Ovaj mladi stručnjak ekipu je preuzeo nakon desetog kola poslije pomalo neočekivanog odlaska srpskog trenera Bojana Krulja.

– Prije mene je na klupi sjedio kvalitetan trener, ali ne treba zaboraviti da je možda nešto lakši raspored prikrivao nedostatke koje je ekipa imala. Mene je sačekao teži raspored i u duelima s tim mnogo jačim ekipama moglo se vidjeti šta nedostaje – istakao je Trivunović.

Svima je jasno da treće mjesto ne zadovoljava ambicije ni uprave, ali ni stručnog štaba i igrača.

– Već smo razgovarali na tu temu i dogovoreno je da se ne odustaje od borbe s Radnikom i Laktašima. Svjesni smo da se radi o dvije veoma kvalitetne ekipe, ali naš je cilj da tokom zimske pauze napravimo selekciju ekipe i da pokušamo da dovedemo nekoliko kvalitetnih pojačanja. Svjesni smo da će to biti veoma teško, jer u zimskom prelaznom roku tržište je slabije nego ljeti, ali se ipak nadam da ćemo napraviti dobar posao. Već je nekoliko fudbalera najavilo da će vjerovatno napustiti naše redove i potražiti novu sredinu, a zavisno od broja odlazaka zavisiće i broj novajlija. Prioritet će nam biti igrači u ofanzivnoj liniji – nastavio je Trivunović.

Prilikom dolaska u redove Rudar Prijedora s upravom kluba je dogovorio saradnju do kraja sezone.

– Iako možda rezultati nisu bili očekivani otkako sam preuzeo ekipu dobio sam bezrezervnu podršku svih u klubu. Želio bih da im zahvalim na povjerenju, a moje je da učinim sve da u drugom dijelu sezone budemo znatno bolji i opravdamo očekivanja svih Prijedorčana. Nadam se da to neće biti prazne riječi i da ćemo se na kraju sezone radovati osvajanju titule i povratku u premijerligaško društvo u kojem Rudar Prijedor po svim parametrima i pripada – dodao je Trivunović.

Pripreme

Fudbaleri Rudar Prijedora već se nalaze na odmoru, a prema riječima šefa stručnog štaba Vuleta Trivunovića, početak priprema zakazan je za 15. januar.

– Pošto se prvenstvo nastavlja prvog vikenda u martu imaćemo sasvim dovoljno vremena da se uigramo, ali i da eventualno nova pojačanja prihvate način rada – naglasio je Trivunović.

Izvor: Glas Srpske