Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac poručio je u Prijedoru da je narod Republike Srpske izabrao predsjednika i da nije spreman da se odrekne sebe, svog identiteta, tradicije

“Ponosni, prkosni i junački Kozarčani treba da poruče da branimo covjeka koji to brani – našu tradiciju, običaje, pravo da biramo, čovjeka koji brani slobodu, a to je sve predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik”, rekao je Banjac u obraćanju na narodnom mitingu ”Branimo Srpsku” u Prijedoru.

On je naglasio da kao čovjek iz potkozarskog sela Brekinja, Srbin, pravoslavac i Kozarčanin ne može da pristane da o tim pitanjima govori politički i diplomatski, štiteći sebe, kako su ga neki savjetovali.

“Neću dopustiti da moj prvenac pogne glavu u budućnosti zbog onoga od čega je odustao njegov otac. Neću jer sam drugačiji od njih i od svoje politike neću odustati”, poručio je Banjac.

Predsjednik NPS-a naglasio je da ovo područje neće biti Еvropska unija da bi srpski narod pognuo glavu i odrekao se dijela sebe, svoje tradicije i običaja i dodao da govori jezikom svoga naroda i predaka.

“To ne dolazi u obzir i zato sam uz Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, jer zajedno to nećemo dopustiti i to je naša poruka, poruka Kozarcana. Govorim jezikom svog naroda i ne dam svoj rakijski kotao, pečenicu iz dvorišta i svoje običaje i to nam neće uzeti jer imamo svoju čast, ponos i obraz i branimo pravo da biramo i branimo ono što smo stvarali”, rekao je Banjac.

U obraćanju na narodnom mitingu u Prijedoru, Banjac je podsjetio da je predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao da će ova generacija politićara možda morati da se žrtvuje zbog poruke naših predaka i za budućnost naše djece.

“Mi ponosni Kozarčani moramo jasno da kažemo da smo u timu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da se borimo za tradiciju i običaje, pravo da biramo i da se borimo za Republiku Srpsku”, rekao je Banjac podsjetivši koliko je junačka Kozara u prošlosti prolila krvi za slobodu svog naroda i dala veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske.

Govor na skupu u Prijedoru Banjac je završio riječima ”živjela nam naša zemlja, otadžbina i država Republika Srpska, živjela nam matica i majka Srbija, živjela Rusija” i dodao da stoji iza onog što je rekao jer iza njega stoji Kozara.

Izvor: ATV