U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, Prijedor danas su ispred ovog Udruženja darovane knjige biblioteci Srednjoškolskog centra Prijedor.

Članovi ovog udruženja, pjesnici Milenko Vučković, Đuro Trkulja i Mladen Vučkovac darovali su pedesetak knjiga poezije i proze iz fundusa Udruženja, kao i časopis “Katedra” koji izlazi u okviru prijedorske “Prosvjete”.

Održan je i pjesnički čas u jednom razredu ove škole, gdje su pjesnici učenicima čitali svoju poeziju i govorili im o ljepoti pisane riječi.

Članovima “Prosvjete” zahvalila se Bojana Vučenović, direktor Srednjoškolskog centra Prijedor, koja je rekla da je škola otvorena za ovakav vid saradnje i da je posebno zahvalna za pjesnički čas koji je održan u ovoj školi.

“Ovo je jedinstven način da učenici upoznaju pjesnike našeg grada i da ostvare neposredan kontakt sa njima. Naša škola će i ubuduće realizovati ovakve akcije i promocije kulture u našem gradu”, rekla je ona.

Ispred “Prosvjete” učenicima se obratio i sekretar Mladen Vučkovac koji se zahvalio na gostoprimstvu i rekao da će “Prosvjeta” i ubuduće realizovati slične akcije.

Izvor: kozarski