Rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova započinje svoj put na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a uzdanica Tonija Đerone biće i mladić iz Kozarske Dubice – Miloš Kos.

Kos je već i ranije sa ponosom branio boje Orlova, doduše mlađih kategorija, a na Svjetskom prvenstvu za juniore stekao je epitet najboljeg mladog lijevog beka.

Mladog Dubičanina zvala je i BiH, ali su Zmajevi dobili odbijenicu uz jednostavno obrazloženje.

– Ja sam Srbin iz Republike Srpske – rekao je Miloš Kos! Možda i najveće otkrovenje Lige šampiona ove sezone i nastavio:

Miloš Kos

Moja stav je uvijek bio da želim da igram za Srbiju. Ja sam Srbin iz Republike Srpske. Mnogi moji prethodnici koji su rođeni na ovom području nosili su dres “orlova”. Slično kao što rukometaši koji su rodom iz dijela gdje su Hrvati većina u BiH igraju za Hrvatsku. Bio je to logičan izbor. Imao sam problem te prve sezone. Nisam igrao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zbog papira. Prošle godine sam debitovao za Srbiju i sve je bilo fantastično, osvojili smo bronzu. Disali smo kao jedan, kolektiv i dobra atmosfera su nam donijeli fantastičan rezultat – rekao je jednom prilikom on.

Prošao je već mnogo toga kako bi obukao dres Srbije, ali ne želi da stanu na tome. Kao što kaže Petar Đorđić – da ne vjeruju u “balkon”, ne bi ni dolaziili, prenosi Mondo

Autor: Srpskainfo