Rukometaši Zagreba ponizili Kolstad usred Trondhajma – 34:25 (18:10) u 12. kolu elitnog takmičenja na Starom kontinentu, a blistao je reprezentativac Srbije i momak porijeklom iz Kozarske Dubice – Miloš Kos.

Hrvatski šampion igra ove sezone iznad očekivanja i ovim trijumfom je blizu Top 12. Jesenas je dobio istog rivala na svom terenu sa 31:20, a i sada ga je pragazio i pred njegovim navijačima. Seriju je počeo srpski reprezentativac Miloš Kos, nastavio je kubanski veteran Kuni Morales, odličan na golu je bio i golman Matej Mandić.

Uspeh Zagreba je tim veći ako se zna da na sjever Evrope nisu otišla dva najbolja igrača, bekovi, reprezentativci Hrvatske, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica. 

Sander Sagosen i drugovi samo su gledali rapsodiju gostiju koji su napravili jedno od većih iznenađenja ove sezone u EHF Ligi šampiona. Miloš Kos je pogodio pet puta mrežu Kolstada, koliko je djelo i ljevorukog Kunija Moralesa.

Ruski as Dimur Dibirov je pogodio četiri puta, koliko je dao i slovenački pivotmen Matic Suholežnik. Na golu je Matej Mandić sakupio 11 odbrana.

Kod indisponiranog domaćina šest golova dao je Ulstada Lisea, a po četiri pogotka djelo su Adrijana Alberga i Sigvaldija Gudđonsona. Sander Sagosen je nekada bio najbolji rukometaš svijeta, ali to nije već više od godinu dana.

Samo tri puta je pogodio mrežu Zagrepčana. Lars Egen je imao sedam odbrana, a Torbjern Bergerud četiri, prenosi Mozzart sport.

Autor: Srpskainfo

FOTO: RKZAGREB/INSTAGRAM