epa11189276 Ruben Marchan Criado of Paris Saint-Germain Handball (R) in action against Timur Milos Kos of HC Zagreb (C) during the EHF Champion's league handball match between RK Zagreb and PSG in Zagreb, Croatia, 29 February 2024. EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski rukometni prvak Zagreb razbio i skupocjeni Pari Sen Žermen sa 28:26 i kolo prije kraja osigurao nokaut fazu. Srbin MiloŠ Kos je četiri puta matirao Svece.

Poslije lošeg starta sezone i smjene Slavka Goluže, svi su otpisali Zagreb, ali rukometaši hrvatskog šampiona pod komandom mladog stručnjaka Andrije Nikolića igraju kao u transu ove godine.

Prošle nedjelje je demoliran skupocjeni norveški Kolstad u Trondhajmu, a sada je pred rekordnom posjetom ove sezone u evroeliti, pred 16.000 gledalaca, pao Pari Sen Žermen.

Odličnu partiju pružio je srpski reprezentativac, uzdanica Orlova, Miloš Kos. Postigao je četiri gola, a bio je ključan čovjek u finišu. Nakon vođstva gostiju s 26:24 inicirao je seriju 4:0 i velika dva boda koja su dovela do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, kolo prije kraja grupne faze.

Prvo je momak iz Kozarske Dubice asistirao pivotmenu Adinu Faljiću, a zatim je iznudio penal uz dva minuta isključenja. Igrali su gosti bez golmana u finišu, a to im se osvetilo, kada je igrač utakmice, Luka Lovre Klarica postigao gol u nebranjenu mrežu za najveću pobjedu hrvatskog šampiona. U finišu je sjajan na golu bio i hrvatski reprezentativac Matej Mandić.

Klarica je postigao 10 golova u pobjedničkom timu, dok je Mandić imao 11 odbrana. Standardno najefikasniji kod Svetaca bio je Poljak Kamil Sipžak sa šest pogodaka, dok su golmani sakupili 11 odbrana. Ovog puta je u prvom planu bi Danac Janik Grin sa osam intervencije, dok je Andreas Palička imao tri.

Kjelce je lako slavilo na svom terenu protiv očajnog Kolstada sa 31:23. Iz Grupe A jasno je da će direktno u četvrtfinale, na korak do finalnog turnira u Kelnu, da se nađu Kil i Olborg, dok će u plej-of za četvrtfinale da igraju Pari Sen Žermen, Kjelce, Zagreb i PIK Seged, piše Mocart sport.

Autor: Srpskainfo

OTO: ANTONIO BAT/EPA