Da za pravog lovca loše vrijeme ne postoji, potvrdili su uspješnim akcijama lovci sekcije Jelićka, koji su u proteklom periodu bili domaćini Lovačkom udruženju “Srdać” iz Omarske i Lovačkom udruženju “Zmijanje” iz Banjaluke, sekcija Bronzani Majdan.

Prvom skupnom lovu, koji je organizovan krajem decembra na području Jezera sa zaseocima Švrake, Dakići i Kumbaruša, odazvalo se 60 lovaca. Odstrijeljeno je šest divljih svinja i pet šakala.  U drugom skupnom lovu, koji je organizovan 14. januara, učestvovalo je 57 lovaca, a odstrijeljeno je šest šakala i jedna divlja mačka.

Nakon organizovane akcije, lovci su počašćeni pasuljom, a upriličeno je druženje u lovačkoj kući sekcije Jelićka, koja se nalazi u Kumbaruši.

U oba skupina lova grupovođe su bili Nikola Bogdanović i Radan Kovačević. “Prezadovoljni smo uspjehom, jer smo odstrijelili predatore koji prave štetu u lovištu i domaćinstvima. Svi učesnici lova su oduševljeni organizacijom i druženjem. Jer, poenta lova je prvenstveno u druženju, a najmanje u odstrelu”, istakao je Nikola Bogdanović.

Izvor: kozarski