U Udruženju penzionera grada Prijedora u toku je upis za nabavku ogreva za 2024. godinu. Zainteresovani penzioneri otplaćivaće ogrev u deset mjesečnih rata, a mogu da nabave cijepano bukovo drvo, ugalj, pelet ili briket.

Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora

“Mislim da je to povoljno, za onoga ko nema gotovinskih sredstava, a posebno za nas, penzionere, da u 10 jednakih rata nabave drvo ili neku drugu vrstu ogreva na odgođeno plaćanje. Penzioneri koji se odluče na to, već bi trebalo da se evidentiraju, kako bi dobavljač mogao na vrijeme i u razumnom roku isporučiti ogrev do kuće penzionera. Dakle, obezbijeđen je i prevoz”, ističe Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora. On je podsjetio da je, ranijih godina, mogućnost odgođenog plaćanja koristilo oko tri hiljade penzionera po grejnoj sezoni.

Članovi ovog udruženja ići će i ove godine na banjsko-klimatsko liječenje u banje “Vrućicu” ili “Mlječanicu”. Polovinu troškova snosiće Grad Prijedor, a ostatak korisnici. Banjsko liječenje ove godine trebalo bi koristiti oko 350 penzionera. Rok za prijave je od 15. februara do 31. marta.

“Druge banje, sem ovih u Kozarskoj Dubici i Tesliću ne koristimo, jer im ne odgovara odgođeno plaćanje. Isti penzioner može preko našeg udruženja ići u banju svakih pet godina, osim ako se ne prijavi dovoljan broj zainteresovanih koji nisu nikako išli. Cilj nam je da imamo veći obuhvat onih koji nisu koristili mogućnost banjsko-klimatskog liječenja”, navodi Brdar.

Udruženje penzionera grada Prijedora ima oko 13.500 članova. Za njihov rad, iz gradskog budžeta izdvojeno je 300.000 KM, od čega je 100.000 namijenjeno za banjsko-klimatsko liječenje.

Izvor: kozarski