epa10687829 Denver Nuggets center Nikola Jokic of Serbia (C) holds the Most Valuable Player trophy after the Nuggets won the NBA Championship with a win in game five of the NBA Finals over the Miami Heat at Ball Arena in Denver, Colorado, USA, 12 June 2023. The Nuggets are NBA Champions for the first time in their franchise history. EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Nikola Jokić je vlasnik dva MVP trofeja NBA lige.

A malo ko zna, pa čak i u Americi oba su fizički različita. Treći mu je “ukraden” i dodijeljen Džoelu Embidu. A kako je moguće da su dva Jokićeva trofeja različita?!

Pejton Votson, saigrač Nikole Jokića i jedan od najboljih mladih igrača Denver Nagetsa, otkrio je koliko Srbin zapravo voli košarku iako je on više puta isticao da mu je to samo posao, a da pravu ljubav prema nekom sportu gaji isklučivo prema svojim konjima i konjičkom sportu.

Naime, mladi Amerikanac je bio gost u Jokićevoj kući i prva stvar koju je primijetio jeste mjesto gdje srpski centar drži sve svoje trofeje.

– Kada sam ušao bio sam zapanjen MVP trofejema. Ima veliku vitrinu sa loptama, trofejima, mrežama, dresovima… Ali nevjerovatno – pogodi vas tek kada vidite drugi MVP trofej. Tada su ga fizički promijenili i to je bio jedini momenat kada možete da ga vidite, nisam imao priliku ranije da ga vidim – rekao je Votson u podkastu „The DNVR DNBA Show“.

Jokić i Votson sve više i češće sarađuju na terenu. Mladi Amerikanac ne krije da mu prijaju asistencije Srbina, te da iz meča u meč sve bolje čita njegove namjere koje donose važne pobjede Denveru.

Votson je ove sezone postao bitan igrač u Denverovoj rotaciji, a u prosjeku za 18 minuta na parketu bilježi 7,1 poen uz 2,8 skokova.

Autor: Srpskainfo