Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, čestitao je Boračkoj organizaciji Prijedor i pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i Prvog srpskog ustanka i istakao da je oko 17.000 boraca iz Prijedora, braneći granice Srpske, prošlo kroz dvije brigade 43.motorizovanu i 5.kozarsku, kao i jedinicu MUP-a Republike Srpske.

”Grad Prijedor kroz različite vidove podržava boračke kategorije, prvenstveno njihovo stambeno zbrinjavanje i za tu namjenu se izdvajaju sredstva iz budžeta.

Imamo odličnu saradnju sa Boračkom organizacijom Prijedor, gdje uz pomoć Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva zajednički dolazimo do cilja, a to je ostvarivanje zagarantovanih prava porodicama poginulih boraca, demobilisanim borcima i ratnim vojnim invalidima.

Hvala vam za slobodu i Republiku Srpsku, kulturu sjećanja i obilježavanja nikada nećemo napustiti, a vodeći se vašom hrabrošću i odlučnošću, na svima nama je da u miru sačuvamo ono što ste vi branili u ratu!”- poručio je Javor.

Izvor: kozarski