Mlada glumica Biljana Čekić, koja je glumila u filmu “Dara iz Jasenovca”, izjavila je da je ogromna čast što je povodom Dana državnosti Srbije večeras u Beogradu odlikovana Karađorđevom zvezdom.

“To mi mnogo znači i neopisiv je osjećaj”, rekla je Čekićeva novinarima.

Ona je istakla da se nije nadala odlikovanju, pogovo što je već prošlo izvjesno vrijeme od projekcije filma “Dara iz Jasenovca”.

Čekićeva, koja je drugi razred srednje škole, rekla je da ne bi imala ništa protiv da se još oproba u glumi, pa i u filmu čije je snimanje najavljeno, a koji bi bio posvećen Diani Budisavljević, humanitarki austrijskog porijekla koja je tokom Drugog svjetskog rata spasila hiljade, uglavnom srpske djece sa područja Korduna i Kozare iz ustaških logora u NDH.

Osim Čekićeve, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je Karađorđevom zvezdom odlikovao i banjalučkog glumca Nikolu Pejakovića.

U Beogradu je večeras održana ceremonija uručivanja sretenjskog ordenja pojedincima i institucijama iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i inostranstva, koje je dodijelio predsjednik Srbije AlekATVsandar Vučić povodom Dana državnosti – Sretenja, a među odlikovanima je i šest iz Srpske.

Ceremoniji uručivanja više od 110 ordenja u zgradi Predsedništva prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te zvaničnici Srpske, Srbije i Crne Gore, kao i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Izvor: ATV