epa10863110 Al Hilal player Aleksandar Mitrovic celebrates after scoring the 1-0 goal during the Saudi League match between Al Hilal and Al Riyadh at Prince Faisal bin Fahd Stadium in Riyadh, Saudi Arabia, 15 September 2023. EPA-EFE/STRINGER

Al Hilal, za koji igraju naši reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, postao je klub sa najviše uzastopnih pobjeda u istoriji fudbala, pa je rekord ludo proslavljen u svlačionici.

Pobjedom nad Al Itihadom 2:0 u gostima u revanš utakmici četvrtfinala azijske Lige šampiona, Al Hilal je došao do 28 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima. Tako su srpski reprezentativci u Ginisovoj knjizi rekorda.

Poslije pobjede uslijedilo je ludo slavlje fubalera u svlačionioci, a izdominirao je srpski napadač. Al Bulajal je završio na stolu i igrao dok su mu saigrači u transu skandiralu, a  naš napadač je u ritmu udarao glavom u ormar, dok su ga ostali u nevjerici gledali šta radi.

Prethodno  je svjetski rekord držao TNS iz Velsa koji je u tamošnjem šampionatu vezao 27 pobjeda, pa slijede  Ajaks (nizovi od 26 i 25 pobjeda), još jedan niz TNS-a (25), brazilska Koritiba (24), Bajern (23), Real Madrid (22)…

Serija Al Hilala je počela 25. septembra u saudijskom Kupu kralja. Od tada su pobijedili u još dva kupa meča, 16 utakmica saudijskog šampionata i devet utakmica Lige šampiona Azije. Na čelu su tabele lige Saudijske Arabije sa 65 bodova, 12 više od Al Nasra koji je najbliži pratilac, prenosi Informer.

Autor: Srpskainfo

FOTO: STRINGER/EPA