BiH nema budućnosti, raspada se i to je nepovratan proces koji je krenuo u posljednje četiri godine jer je ogoljena suština antidejtonske BiH, izjavio je večeras u emisiji Telering pravnik Slavko Mitrović.

Mitrović je naglasio da je taj proces naročito istaknut kada su “dva ljiljana” preglasavala srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zatim djelovanjem ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, koja je radila sve suprotno Ustavu i suprotno interesima Srba, ali i Hrvata.

– Ta BiH više nema budućnosti. Taj raspad je faktički, a da li će se desiti i formalni raspad to nije toliko bitno. I nije u pitanju nikakva secesija i niko ne može optužiti Republiku Srpsku da preduzima ijedan korak i da je ijedan organ donio odluku o secesiji – rekao je Mitrović.

On je ocijenio da je BiH postala antidejtonska i to od uvođenja bonskih ovlaštenja koja i nisu ovlaštenja, nego, kao je rekao, izmišljotina koja se održava sve ove godine.

Mitrović je naveo da su strani ambasadori u BiH, često nikom ne odgovarajući, smišljali određene stvari koje su bile pakost da BiH ne može da se stabilizuje i da politički predstavnici naroda u BiH ne mogu da se dogovore niti da provedu ono što je dogovoreno.

Govoreći o tome šta čeka novu vlast, Mitrović je naveo da Srpska ima neke karakteristike koje druga područja i države nemaju i da je to nešto na čemu će se instistirati u narednom periodu, te da, pored zaštite dejtonskih prava i nadležnosti koje joj pripadaju, novu vlast očekuje, kako je rekao, trojstvo – hrana, voda i energija, prenosi RTRS.

Izvor: banjaluka.net