Osnovni sud u Prijedoru izrekao mjere zabrane muškarcu čiji su inicijali M.Z. iz Oštre Luke koji je uhapšen zbog više krivičnih djela, među kojima i nasilje u porodici, rečeno je danas Srni u ovom sudu.
Osumnjičenom je zabranjeno sastajanje sa ocem čiji su inicijali M.Z, u krugu od najmanje sto metara, kao i posjećivanje određenih mjesta ili područja.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, u slučaju izricanja kazne zatvora, podsjećaju iz suda, a kontrola izrečenih mjera zabrane povjerena je Policijskoj stanici Prijedor jedan.

Mjere zabrane predložilo je Okružno tužilaštvo u Prijedoru, odredio sud, s obzirom na to da su advokati u štrajku i da advokat po službenoj dužnosti nije pristupio ročištu za određivanje pritvora.

Policija je uhapsila M.Z. nakon što je odbio da postupi po naređenju, uputio uvrede i fizički nasrnuo na policijske službenike, saopšteno je ranije danas iz Policijske uprave Prijedor.

Prethodno je M.Z. lažno prijavio krivično djelo i potom počinio i krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenim krivičim djelima lažno prijavljivanje krivičnog djela, nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti predat Okružnom tužilaštvu u Prijedoru.

Izvor: SRNA/kozarski.com