Istaknuti sportski radnik i aktuelni predsednik Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Božo Grbić zvanično je jednoglasno kooptiran u člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske umesto Stanka Vujkovića po odluci Skupštine matičnog Područnog Fudbalskog saveza Prijedor.

-Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju i nastojaću da u skladu sa svojim mogućnostima i fudbalskim znanjem koje sam sakupljao kao dugogodišnji direktor RŽR Ljubija i predsednik Skupštine i kluba Rudar Prijedora. Zajedno s vama ću nastojati da radim odgovorno i progresivno u cilju jačanja fudbalske organizacije – istakao je Božo Grbić.

Informaciju o međunarodnoj aktivnosti Fudbalskog saveza Republike Srpske u poslednjoj četvrtini 2015. godine podneo je predsednik Mile Kovačević ocenivši pozitivno manifestaciju u Etno selu «Stanišići» gde su igrale mlada reprezentacija i selekcija novinara, ali je istakao i žaljenje zbog poraza seniorske reprezentacije BiH u baražu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Izveštaji komesara za takmičenje Rodoljuba Oljače (Prva liga), Radisava Kundačine (Druga liga, istok) i Milenka Tambića (Druga liga, zapad) ocenjenmi su pozitivno uz zaključak da se daju predlozi mera poboljšanja rada komisija koje vode i opslužuju takmičenja. Pozitivno je ocenjen i izveštaj Komisije za bezbednost i stadione kojom predsedava Borislav Vidović, kao izveštaju Sudijske komisije koji je podneo Radoslav Kapor. Na osnovu izveštaja Milana Vuksana, komesara za takmičenje i Dragana Jevtića predsednika Komisije za šenski fudbal FSRS će i dalje pomagati razvoj ženskog fudbala.

Izveštaj Komisije za praćenje dinamike radove i kontrolu utroška sredstava dodeljenih za sanacija infrastrukturnih objekata klubova i Saveza podneo je član Komisije Goran Ćejić, a klubovima je podeljeno 928.087 maraka.

Na osnovu stavki prihoda i rashoda budžeta za 2015. godinu zaključeno je da je Fudbalski savez Republike Srpske domaćinski poslovao, ali će izveštaj koji je sačinjen do 30. novembra biti još pozitivniji kada se uzme u obzir cela godina, sa poslednjim mesecom. Jednoglasno je usvojen i Pravilnik o sudijama i suđenju, a informaciju o radu registracionih saveza na osnovu inspekcijskog rada podneo je Goran Ćejić.

Početak sezone 5. marta

Usvojen je i kalendar takmičenja za prolećni deo sezone Prva i druge lige počinju 5. marta 2016. godine, a zavrašavaju 4. juna s tim da će dva kola prvoligaškog karavana biti odigrane sredom.

Polufinalne utakmice Kupa Republike Srpske na programu su 23. marta i 6. aprila, a termini finalnih susreta su 1. i 8. jun. Ukoliko bude potrebno igrati utakmice baraža za popunu Lige za prvaka ili opstanak termin je 13. april.

Zimski prelazni rok počeće od 25. januara i trajaće do 19. februara 2016. godine.

prijedor24h