Beograd, 10. januara 2016 - Vaterpolisti Srbije na pocetku utakmice protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu u vaterpolu koje se od 10. do 23. januara odrzava u Beogradu. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / tj

Repriza finala Svetskog prvenstva na startu Evropskog prvenstva u Beogradu, donela je odličnu partiju reprezentativaca Srbije, koji su, kao i u Kazanju, odigrali sjajno protiv Hrvatske i pobedili rezultatom 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2).

Iako je golman Hrvatske sjajno branio, vaterpolisti Srbije su uspeli da postignu čak 13 golova, a u poslednjoj četvrtini, kada je pobednik već naveliko bio poznat “spustili gas”. Ipak, složiće se svi, da je odbrana našeg sastava bila ključna, pa su se reprezentativci Hrvatske mučili i kada bi imali igrača više.

Najefikasniji u našem sastavu bili su Andrija Prlainović i Dušan Mandić sa po tri gola, Stefan Mitrović je postigao dva, dok su po jednom precizni bili Ranđelović, Jakšić, Ćuk, Nikić i Gocić.

Pred oko 11 hiljada gledalaca u Areni, reprezentativci Srbije su samo u prva dva minuta gubili od Hrvatske zbog gola Anđela Šetke, ali od tada kreće demonstracija sile naših reprezentativaca.

Seriju golova je otvorio Andrija Prlainović, a presudio je uzastopni “het-trik” Dušana Mandića koji je pogotkom zatvorio prvu, a potom i otvorio drugu četvrtinu. Novim golom Andrije Prlainovića, a potom i najmlađeg Nikole Jakšića, Srbija je otišla na poluvreme sa velikih 7:4.

Što je meč duže trajao – to su i igrači bili opušteniji. Nije postojao pritisak sa tribina, a oni su uživali u trećoj deonici i u tom delu igre postigli čak 5 golova, i otišli na najveću prednost od 9 razlike. Spuštanje “gasa” u poslednjoj deonici je sasvim logično zbog toga što je u pitanju tek prva utakmica, pa su Hrvati pomoću peterca i ležernosti naših, došli do konačnih 13:6

Mondo