epa06908357 Stefan Mitrovic (back) of Serbia duels for the ball with Marton Gyorgy (front) of Hungary during the Hungary vs Serbia men's quarterfinal match of the Water Polo European Championships in Barcelona, Spain, 24 July 2018. EPA-EFE/Alejandro Garcia

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Crne Gore poslije boljeg izvođenja peteraca ukupnim rezultatom 17:15 (13:13) .

Oni su tako zauzeli drugo mjesto na tabeli Grupe D na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki. Delfini će u osmini finala igrati protiv poraženog iz duela između Hrvatske i Japana.

Nevjerovatan preokret režirali su srpski vaterpolisti, naročito ako uzmemo u obzir da su imali 0:5 i da je skoro sve bilo na strani Crnogoraca. Ipak, kao što su to uvijek radili, vaterpolisti su se podigli poput feniksa i uspjeli da stignu do penala koji su donijeli odluku o pobjedniku, prenosi Sportal.

Kada je bilo teško tu je bio kapiten Jakšić koji je vodio tim do preokreta, uz napomenu da je Vučinić vjerovatno odigrao jedan od najboljih mečeva u reprezentaciji. Srbija je morala da juri prednost, a onda je na poluvremenu Crna Gora imala samo jedan gol prednosti.

Posljednja dionica je donijela sjajnih, možda i nestvarnih osam minuta za Srbiju, jer je odbrana bila na visini zadatka, a na minut i 20 sekundi do kraja su imali i vođstvo, prvo na ovom duelu u grupi D. Sve je moralo na peterce, a tada je maestralni Branislav Mitrović odlučio da bude heroj, pošto je odbranio peterac u četvrtoj seriji i tako donio konačan trijumf.

Tako je Srbija na kraju osigurala drugo mjesto, na prvom je Španija, dok će u osminu finala i Crna Gora, ali sa treće pozicije.

Delfini će u osmini finala Svjetskog prvenstva igrati protiv poraženog iz duela između Hrvatske i Japana.

Izvor: Srpskainfo