Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić istakao je da predstavnici političkih partija iz Federacije BiH prihvataju samo međusrpske sukobe jer na njima “debelo profitiraju”.

Stevandić smatra da o tome govori i činjenica da Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH i Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, čiji su predlagači poslanički klubovi SNSD-a i SDS-a, nisu dobili podršku Ustavopravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH za usaglašenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, kao ni za principe prijedloga zakona.

“Ujedinjena Srpska poziva političke stranke iz Republike Srpske na očuvanje minimuma zajedničkih interesa i principa, te očekujemo da zajednička inicijativa u vezi sa Ustavnim sudom BiH i Krivičnim zakonom BiH neće biti usamljen primjer saradnje srpskog političkog korpusa”, navedeno je u saopštenju ove stranke.

U saopštenju se dodaje da bi u protivnom u budućnosti mogli da budu dovedeni u pitanje vrlo važni interesi Srpske, a njihova zaštita mora biti iznad interesa svake političke stranke iz Republike Srpske.

SRNA