U  četvrtoj po redu provjeri,  u okviru priprema za nastavak Telecom  BH lige, fudbalera Rudar-Prijedora, rezultatom 5:0 porazili su “Slobodu” iz Mrkonjić Grada, člana  prve lige  Republike Srpske. Na meču, odigranom na stadionu “Željezničara” u Banjaluci,  dva gola iz jedanaesterca  postigao je Zoran Milutinović (14. i 34 minut). Dejan  Kojić je golove postigao u 80. i 85. minutu. 

U listu strijelaca se upisao  i Ljuban Antonić, pojačanje kluba pristiglo iz “Slobode” Novi Grad. Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac je ukazao priliku za 21. fudbalera, a među njima bile su   mlade snage. Meč su počeli : Kozić, Šodić, Jovičić, Pekija, Rastoka, Burazor, Milutinović, Radoja, Jakupović, Kantar i Antonić. U drugom poluvremenu igrali su Petar Bogdanović, igrač „Banata” (Prva liga Srbije) i Boris Erić, bivši član premijerligaša “Drine” iz Zvornika. Još su igrali: Petrović,Pejić, Mrkić, Lajić, Gavranović, Davidović ,Rokvić i Kojić.                

U proteklih 15 dana radilo se intezivno na Gradskom stadionu i balonu “Lasta”. Kroz  kontrolne utakmice priliku da zaigra imalo je 27 kandidata za tim. Protiv trećeligaša Srpske “Željezničara”, u prvom susretu, Prijedorčani su ostvarili pobjedu rezultatom 3:1. Omladinski sastav “Rudar Prijedora” odigrao je nerješeno 2:2.  U kvalitetnom meču između kandidata za Premijer ligu BiH “Krupom” u Krupi na Vrbasu bio je nerješen rezultat 2:2. Zanimljivo je da su sva četiri gola postigli fudbaleri “Krupe”: dva u mrežu  “Rudar Prijedora” i dva autogola.

Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac i njegovi asisrenti danas će odrediti tim koji putuje na desetodnevne pripreme u Makarsku.

rtvprijedor