Prijedorska gradska Turistička organizacija od danas realizuje projekat “Mali turisti Prijedora”.
Direktor Amira Ganić rekla je da su dvije grupe djece iz Vrtića “Radost” danas imale organizovan turistički obilazak grada i mogućnost da vide ustanove kulture kao što su muzej, biblioteka, galerija, bioskop, te vjerski objekti.

Ona je istakla da je ovo jedinstven projekat u oblasti turizma i predškolskog vaspitanja namijenjen najmlađim Prijedorčanima i njihovom upoznavanju sa sredinom u kojoj žive iz perspektive turiste i osnovnih turističkih lokacija u Prijedoru.

“Cilj nam je da djeca na zanimljiv i interaktivan način upoznaju i nauče više o našem materijalnom i nematerijalnom nasljeđu i sredini u kojoj žive”, dodala je Ganićeva.

Projekat se realizuje u saradnji sa Dječijim vrtićem “Radost” iz Prijedora, a ukupan broj učesnika je 140, podijeljenih u pet grupa.

“Za svakog učesnika smo obezbijedili majicu, mali turistički pasoš, razglednicu, suvenir i odlazak u poslastičarnicu, a nakon aktivnosti pripremićemo izložbu `Mali turisti Prijedora` kojom će se djeca predstaviti ispred gradske uprave na manifestaciji povodom Dana grada – 16. maja”, rekla je Ganićeva.

Projekat je planiran Programom rada Turističke organizacije grada Prijedora i Turističke organizacije Republike Srpske, a kišno vrijeme ga je odgodilo za sedam dana, budući da je trebalo da počne 3. maja. Djeci će vodič biti glumica prijedorskog pozorišta Zorica Jojić.

SRNA