Jedan od najtalentovanijih reprezentativaca Republike Srpske rođenih 2002. godine je Kristijan Radinović iz Prijedora. Krajem prošlog mjeseca U-15 reprezentacija Republike Srpske osvojila je prvo mjesto na memorijalu „Jozef Kubin“ u češkom gradu Jablonecu nad Nisou, a Radinović je bio jedan od tvoraca ovog uspjeha.

reprezentacija rs U15

 

U takmičenju po grupama bio je strijelac dva gola, a kvalitetnim igrama, pasovima i asistencijama u veznom redu odlično je sarađivao sa napadačem Sretenom Miloševićem najboljim pojedincem turnira.

-Bio je zaista jak turnir, uspjeli smo da osvojimo prvo mjesto. Svi rivali su nam bili češki prvoligaši u ovom uzrastu, ali bez obzira na dug put, umor i nenaspavanost uspjeli smo da pobjedimo sve protivnike. Ovo je veliki rezultat za nas i fudbal Republike Srpske – istakao je Kristijan Radinović, reprezentativac Republike Srpske.

U veličanstvenoj pobjedi 7:0 nad ekipom Usti nad Laben Radinović je dva puta zatresao mrežu protivnika. Republika Srpska je ostvarila svih pet pobjeda, postigla je petnaest i primila samo jedan gol u finalu od Teplica.

-Ušli smo u pobjednički ritam. Od prve utakmice i Slovana iz Libereca kojeg smo porazili sa 1:0 igrali smo sve bolje i bolje. U finalu smo imali mnogo problema, sustigao nas je bio umor, ali i povrede. Stegnuli smo svi zube kolektivno i isplatilo se. Trijufmovali smo na veličanstven način, preokretom. Ni kada su teplice povele nismo se predavali. Vjerovali smo u naš trijumf, vjera se isplatila – kaže Radinović.

Selektor Denis Malešević i njegov pomoćnik Saša Keranović zaista su odlično vodili ekipu kroz takmičenje po grupama, ostvarene su pobjede Slovan Liberec 1:0, Usti nad Laben 7:0, Hradec Kralove 1:0, u polufinalu su srušene Pardubice 4:0, a u finalu Teplice 2:1.

-Naša generacija igrača je jako talentovana. Pokazali smo to i na ovom turniru koji je i te kako bio kvalitetan i jak. Svi rivali su u dužem trenažnom procesu, uigraniji, njihovi igrači se bolje međusobno poznaju. Mi smo taj hendikep nadoknadili požrtvovanjem, bespoštednom borobom, maksimalnim zalagnjem… Isplatilo. Svi smo jako srećni zbog prvog mjesta osvojenog u Češkoj Republici. To je za sve nas dodatni podstrek i motiv u narednom periodu – istakao je jedna od najtalentovanijih reprezentativaca Republike Srpske iz generacije 2004. Kristijan Radinović.

prijedor24h