Gradski Fudbalski savez Prijedor posle dve uspešne akcije reprezentativnih omladinskih selekcija u Bosanskoj Krupi i u svom g

radu nastavio je međunarodnu aktivnost.

Posle posete Zagrebu i derbiju hrvatskog prvenstva Dinamo – Hajduk, predsednik Slaviša Kralj, potpredsednik Vukašin Đaković i generalni sekretar Petar Krajišnik bili su i prijateljskoj i radnoj poseti slovenačkom prvoligašu Olimpiji iz Ljubljane. Čelnici GFS Prijedor imali su priliku da razmene iskustva sa sportskim direktorom Nenadom Protegom.

-Olimpija je jedan od najorganizovanijih klubova na nekadašnjim jugoslovenskim prostorima i ova poseta je zaista imala veliki efekat. Posle prvog sastanka sa ljubaznim gospodinom Protegom možemo da budemo zadovoljni, razmenili smo iskustva iz naših sredina, ali i saznali način po kojem funkcioniše ljubljanski, vodeći klub u Sloveniji. Ovo su značajna saradnja i iskustva – istakao je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Na pretlog sportskog direktora Olimpije predloženo je da saradnja ovog kluba i prijedorskog gradskog Saveza počne na nivou omaldinskih selekcija i Škole fudbala Zmajčeka.

-Olimpija će kao klub, u narednom periodu, pokušati da obezbedi termine kako bi naši treneri i deca došla i boravila u Ljubljani, u omladinskom kampu Olimpije. Oni bi radili na terenima Ljubljančana i na taj način sticali neophodno iskustvo, odnosno upoznali se sa metodama rada na visokim evropskim standardima – dodao je Kralj.

Razgovor je vođen i o eventualnoj mogućnosti da seniorski tim Olimpije gostuje na Gradskom stadionu u Prijedoru, da li protiv Rudar Prijedora ili reprezentacije Grada, ti detalji bi se utvordili na jednom od narednih rasnih sastanaka.

-Nadamo se da ćemo akciju na seniorskom nivou dogovoriti na narednom sastanku koji će biti održan ubrzo. Naša želja je da sarađujemo sa Slovencima i njihova iskustva prenesemo kod nas, kako u Savez tako i Rudar Prijedor, klub koji je vodeći u ovoj našoj regiji. Uspeli smo da dogovorimo da juniorska ekipa Rudar Prijedora gostuje u martu i aprilu sledeće godine u dve utakmice u Ljubljani, a nakon toga u septembru nastupi na jednom od najjačih juniorskih turnira u Sloveniji i Evropi – rekao je potpredsednik GFS Prijedor i direktor Rudar Prijedora Vukašin Đaković.

Delegacija Gradskog FS Prijedor bila je zadovoljna nakon jednodnevne posete Olimpiji, a posle sastanka Kralj, Đaković i Krajipnik su u pratnji svog domaćina obišli sportski kompleks Olimpije, upoznali se kapacitetima koje ovaj klub poseduje, ali i načinu organizovanja Škole fudbala.

Poseta i Novom Mestu

Nakon posete Olimpiji, delegacija GFS Prijedor posetila i Fudbalski klub Krku iz Novog mesta, a utvrđeno je da 25. novembra veterani prijedorskog Radnika Urije i selekcije Gradskog FS Prijedor u kategorijama predpioniri i pioniri gostuju u ovom slovenačkom gradu.

Takođe, dogovoreno je da kadeti i juniori Krke budu gosti vršnjaka Rudar Prijedora 11. i 12. marta sledeće godine.

Sportski žurnal