dav
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da Gradska uprava gaji izuzetne i korektne odnose sa starijim sugrađanima i da udovoljava njihovim osnovnim potrebama pomažući im direktno iz budžeta grada

On je dodao da se to posebno odnosi na članove Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ i Udruženja penzionera za čije je predstavnike danas organizovao zradicionalni novogodišnji prijem.
“Posebno bih želio da istaknem njihovu organizovanost što je uz našu dobru uzajamnu saradnju značajno da ova udruženja postižu mnogo i organizuju značajne aktivnsoti iz domena njihovog rada ” izjavio je Đaković novinarima nakon ovog prijema.
Predsjednik Gradske organizacije SUBNOR-a Veljko Rodić istakao je da je ova praksa prijema zaživjela odavno te da ovo udruženje i dalje veoma aktivno i ima oko 700 članova od kojih pedesetak učesnika Narodnooslobodilačkog rata.
“Mi obavljamo sve što je po našem programu, održavamo sve manifestacije kojima njegujemo tradiciju oslobodilačkog rata ,a Gradska uprava nas u tome podržava materijalno i moralno”, rekao je Rodić.
Predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar je izjavio da je ovaj prijem bio prilika da se sumiraju rezultati saradnje sa Gradskom upravom koja je dugogodišnja i na zavidnom nivou.
” Značajna sredstva koja dobijamo od Gradske uprave raspoređujemo onima iz ove populacije penzionera kojima su najpotrebnija i sve je to jedna humana misija koja traje više od deceniju i nadam se da će biti nastavljena”, istakao je Brdar.

prijedorgrad